Силно представяне на малките плувци от СК „Траяна” на „Русалка”

понеделник, 29 април 2013 г. | Прочетена: {NUM_VIEWS} Коментари: {NUM_COMMENTS}
Снимка: STARAZAGORALIVE.BG
плуване

На 11-ти май в Стара Загора ще се проведе за четвърти път турнира „Руси Русев”


За втори път в Стара Загора се проведе  турнирът по плуване „ Русалка”, който събра в басейна 140 деца от 15 клуба в цялата страна. Най-големите от тях са във 2 клас и се състезават в стиловете кроул, бруст, бътерфлай, гръб и съчетано плуване, както и щафети 4 х 50 метра  свободен стил. Зам.-кметът Иванка Сотирова даде старт на плуването и от името на Община – Стара Загора  поздрави състезатели, треньори и родители, които бяха дошли от цялата страна от Пловдив, Варна, Благоевград, София , Казанлък и др.

Клубът – домакин СК  „Траяна“  участва с общо 33 състезатели. Най- силно с представиха Виктор Христов и Светла Николова от старозагорския клуб които са на по 8 години, както и Илиян Варадинов от Пловдив, след като  постигнаха най-добри   резултати.

„Турнирът беше много силен с много добри резултати на състезателите имаше и много голям интерес от страна на публиката, присъстваха много родители и около 250 човека гледаха състезанието”, разказа треньорът в СК „Траяна” Стефан Вачев.

Деца, които завършиха в призовата тройка получиха медали, а всички млади плувци бяха наградени с  грамоти и лакомства. Първите три отбора в крайното класиране получиха купи.

Победител стана СК „Траяна”, следван от „Младост” /Пловдив/, а на трето място се нареди отбора на Благоевград.

Наскоро старозагорският  клуб се завърна от участие на международния турнир, който се проведе в сръбския град Ниш в пет възрастови групи от 7 до 18 години.

Малките старозагорски плувци  спечелиха общо 21 медали – 3 златни, 8 сребърни и 10 бронзови. Освен  тях участваха представители от балканските страна, а в състезанието се 500 участника от  28 клуба.

 Доста богата и наситена е програмата за СК „Траяна” в следващите няколко седмици. На плувците им предстои участие на турнир в град Козлодуй за деца родени през 2003, 2004 и 2005 година.

На 11 май  ще се проведе за четвърти път традиционния турнир „Руси Русев” в Стара Загора, а преди това на 3-4 май за старозагорските плувци предстои пътуване до сръбския град Крушевац, където ще участват в международния турнир „Шарен градски къп” за деца от 7 до 12 години.

® STARAZAGORALIVE.BG /

Намерете ни във Facebook